Unde este creşterea economică, domnule Cioloș?!

dsc_0823Trăim într-un paradox pe care domnul Ciolos nu vrea să-l explice: România are anul acesta o creştere economică prognozată de 6% din PIB, probabil cea mai mare din Europa. Întrebarea pe care o adresăm într-un asemenea context economic domnului Cioloş este, cea pe care o pun toţi românii: unde sunt banii?

Logica politică elementară este aceea că trebuie să guvernăm pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii, prin creşterea puterii de cumpărare, a veniturilor, a salariilor, a pensiilor etc. Unde este creşterea economică?

Preşedintele susţine că avem creştere economică, premierul ne spune că suntem pe trend pozitiv. Atunci adresăm reprezentanţilor guvernului şi preşedintelui, întrebarea: de ce vă opuneţi creşterii salariilor din educaţie şi sănătate?

Cetăţenii vor soluţii, iar soluţiile lipsesc acestui guvern; cnsecinţele acestei atitudini se văd în protestele din stradă, se văd în nemulţumirile diverselor categorii sociale.

În condiţiile acestea, pentru guvernanţi este mai uşor să spună că ceea ce face parlamentul se traduce ca fiind pomeni electorale, în loc să vină cu soluţii concrete pentru români.

De la începutul anului, atât preşedintele, cât şi premierul se laudă cu creşterea economică, prima din Europa. Pare că suntem cei mai buni din acest punct de vedere. Numai că aceste lucruri nu se văd şi în buzunarele românilor, cei care ar trebui să fie beneficiarii acestei creşteri. Din nou revin cu întrebarea: unde sunt toţi banii? Unde este această creştere?

Suntem a 7-a ţară ca populaţie în Uniunea Europeană. Suntem a 7-a ţară ca mărime, însă suntem ultimii la toţi ceilalţi parametri.

ALDE are cea mai experimentată listă pentru alegerile parlamentare, pentru a crea România a 7-a putere a Uniunii Europene. Noi vă spunem adevărul: putem câștiga salarii mai mari numai dacă investim mai mult și producem mai efficient; putem oferi pensii mai mari numai dacă avem locuri de muncă mai multe și mai bine plătite! Programul economic ALDE are ca scop, pe termen lung, creşterea potenţialului şi performanţei economiei românești, precum şi identificarea resurselor necesare. În centrul politicilor noastre stau capitalul autohton și întreprinzătorul român, a cărui inițiativă trebuie să se manifeste liber, într-un mediu economic concurențial, lipsit de ambiguități și de constrângeri arbitrare.

Este vorba de capacitate şi expertiză, este vorba despre politici, este vorba despre a lucra în interesul oamenilor şi nu al partidului. Succesul acestui program va fi, în primul rând, meritul dumneavoastră, al votanţilor noştri, pe care contăm ca şi parteneri!

ALDE va fi o busolă pe scena politică şi singura certitudine pe care votanţii o au!

Daniela Creţu,

Preşedinte ALDE Călăraşi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*