Daniela Crețu – ”ALDE este un partid consecvent, care nu își schimbă atitudinea în funcție de conjunctură sau interese personale.”

dsc_0027În.ciuda vremii nefavorabile, aproximativ 500 de persoane, membrii și simpatizanți ai partidului Alianța Liberalilor și Democraților, organizația Călărași, au participat la prezentarea candidaților acestui partid la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Lansarea candidaților ALDE Călărași a debutat la ora 9:30 pe platoul din parcul Dumbrava, cu prezentarea candidaților care au luat și cuvântul.

Extrem de bine organizați, aceștia au format o hartă imaginară a județului Călărași și au transmis mesajul ”Redăm România Românilor.”dsc_0101

Daniela Crețu, președintele organizației județene ALDE Călărași, a declarat: ”Avem pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare persoane capabile să facă față cu succes unei funcții onorante de senator sau deputat. Prin ei, ALDE Călărași, dorește ca locuitorii județului Călărași să fie reprezentați de oameni care cunosc problemele județului și care vor și pot să vină în sprijinul lor. ALDE susține majorarea salariilor și pensiilor pe considerentul că este un lucru cinstit care trebuie făcut pentru binele tuturor românilor. ALDE este un partid consecvent, care nu își schimbă atitudinea în funcție de conjunctură sau interese personale.

dsc_0100Adrian Cornelius Zamfir, candidatul de pe prima poziție a ALDE Călărași pentru Camera Deputaților, a ținut un discurs scurt, dar mobilizator: ”Partidul Alianța Liberalilor și Democraților- ALDE, susține modernizarea agriculturii, ca o resursă importantă de creștere a PIB și a veniturilor bugetare. În acest scop, susținem:
-asocierea fermierilor în Cooperative agricole mari, cu operațiuni integrate. Cooperativele agricole nou înființate vor avea, scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol.
-aplicarea legislației privind extinderea și modernizarea sistemelor de irigații. Statul va aloca sumele necesare în acest sens. Plata serviciilor de irigații se va face prin acordarea unor facilități pentru contractele pe termen lung încheiate de fermieri, propunându-ne ca până în 2020 să avem cel puțin 1 milion de hectare irigate.
-terenurile cu destinație agricolă vor putea fi cumpărate numai de fermieri, persoane fizice și juridice, cu experiență în domeniu de minim 5 ani (carnet de producător/carnet de comerciant).
– încadrarea băuturilor din gospodăriile individuale ca produse tradiționale, cu regimul fiscal adecvat produseor tradiționale europene.
-construirea lanțurilor de depozite pentru producția de cereale, cu acordarea unor certificate de depozit tranzacționabile.
-includerea în domeniile susținute prin Programul celor 100 de miliarde de euro, a industriilor prelucrătoare de produse agricole (panificație, legume-fructe, lactate, produse animale etc.). Situația actuală în care exportăm grâu și importăm făină nu mai poate fi tolerată.
-Producția de sere va beneficia de o susținere deosebită, prin acordarea unor ajutoare din partea statului. România poate deveni cel mai mare producător de legume din Europa.
Sunt convins că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților –ALDE, prin programul său și  printr-o cooperare solidă între specialiștii noștri şi mediul academic, are cele mai potrivite soluții pentru a ajuta zonele rurale să facă față multiplelor provocări economice, sociale şi de mediu pe care le aduce secolul XXI.”

Candidații partidului la funcția de deputat ai formațiunii politice ALDE Călărași sunt:

  1. Zamfir Corneliu Adrian-jurist
  2. State Laurențiu-inginer
  3. Oltenacu Nicoleta-inginer agronom
  4. Băluță Ion-inginer
  5. Stanciu Marian-inginer
  6. Nae Valentin-inginer

Candidații partidului la funcția de senator ai formațiunii politice ALDE Călărași sunt:

  1. Filipoiu Vasile Iulian-inginer agronom
  2. Onofrei Costel Cristinel-economist
  3. Podgoreanu Lenuța-inginer
  4. Brezae Niculae-profesor

ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR OCUPĂ POZIȚIA 1 PE BULETINUL DE VOT, ATÂT LA CAMERA DEPUTAȚILOR, CÂT ȘI LA SENAT
ada

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*