Ultimatum pentru Iliuţă / Niciunui liberal nu i se va permite să facă vreun “blat cu PSD”.

 

Duminică 13 august , preşedintele PNL, Ludovic Orban, a efectuat o vizită în judeţul Călăraşi. După întâlnirea cu colegii de partid, liderul liberalilor a susţinut o conferinţă de presă. Interesant de consemnat este faptul că preşedintele C.J. Călăraşi, Vasile Iliuţă, a participat în proporţie de 5% la această conferinţă de presă, nefiind invitat la prezidiu, fiind reprezentat de un consilier şi un referent, funcţionar public care a ocupat prin concurs acest post (probabil primeşte sporuri suplimentare în weekend şi după program) .orban1

Ludovic Orban a precizat că, de când a fost ales în funcţia de preşedinte al P.N.L., a vizitat 26 de organizaţii judeţene şi peste 100 de localităţi. orban2

Întrebat de jurnaliştii prezenţi, despre modul de rezolvare al tensiunilor existente în cadrul PNL Călăraşi, acesta a răspuns diplomat: ,,Simplu. Prin respectarea statutului. Toate deciziile trebuie să se ia în organizațiile statutare și toți reprezentanții PNL trebuie să participe la luarea deciziei. Din moment ce anumite decizii sunt luate, ele trebuie respectate, indiferent de nivelul de decizie cel  îl are unul sau altul dintre membrii PNL. Normal că există diferențe de păreri, normal că există puncte de vedere care nu concordă în toate privințele, dar indiferent de care sunt situațiile, există calea statutară, starea normală, care presupune dialog, dezbatere…”

În aceste condiţii, Ludovic Orban a declinat competenţa luării unei decizii, actualului preşedinte al organizaţiei judeţene PNL, Daniel Ştefan Drăgulin şi a membrilor acestui partid. Ţinând cont de rezultatul recent al alegerilor interne, unde Iliuţă a fost înfrânt ruşinos şi de presiunile exercitate de primarii liberali care îşi manifestă din ce în ce mai vocal nemulţumirile la adresa activităţii lui Iliuţă, este o chestiune de timp până la debarcarea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi. Din surse demne de încredere, am aflat că există mai multe plângeri depuse la DNA şi DGA pe numele lui Vasile Iliuţă. Se pare că şi Marian Moise care a păgubit statul român cu 24 milioane de euro (singur!), a ,,ciripit” câte ceva. Rămâne de văzut dacă Drăgulin va avea înţelepciunea de a alege între binele partidului pe termen lung şi pierderea funcţiei de preşedinte a CJ Călăraşi de către liberali. Probabil va alege răul cel mai mic.

Senatorul liberal Răducu Filipescu a declarat tranşant : ,, Eu am muncit ca PNL să fie un partid puternic. Din momentul în care a apărut Vasile Iliuţă, Partidul Naţional Liberal a început să slăbească din ce în ce mai mult. Iar deal-urile pe care le face el cu PSD, care au întrevederi săptămânale şi îşi fac tot felul de planuri, astea nu sunt străine presei şi nici celorlalţi.

  Că face sau nu face blaturi e greu de demonstrat, dar eu sunt convins că nişte blaturi sunt făcute în perspectivă. Adică slăbirea PNL din interior este o intenţie ca la alegerile care urmează PNL să piardă, pas cu pas, poziţiile pe care le-a avut.

Acestea sunt chestiunile care mă frământă pe mine, că PNL pierde zi de zi poziţii. Iar aceste poziţii sunt ocupate, prin abuz de influenţă, de PSD pentru că dl Iliuţă pune PSD-işti peste tot. Scoate liberalii din funcţii şi pune PSD-şti. Asta nu e acţiune politică împotriva PNL?… Sunt atât de mulţi PSD-işti aduşi în prim plan, în ultimele luni încât e ruşinos”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*