Vasile Iliuţă – Modelul de urmat, care aduce fericirea celor din jurul său! / Ep. II / Finul lui Bușoi, noul șef de la Drumuri și Poduri S.A.

Finul lui Bușoi, noul șef de la Drumuri și Poduri S.A.

Mă întreb, de ceva timp, cine este, de fapt, Vasile Iliuţă ăsta? După o analiză atentă, am ajuns la concluzia că este modelul de urmat al omului care aduce fericirea celor din jurul său. Deşi l-am criticat în repetate rânduri, trebuie să recunosc că Vasile Iliuţă a avut dreptate când afirma, în ziua în care a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi: „Dumnezeu m-a trimis să salvez judeţul!”

Pentru a vă convinge şi pe dumneavoastră de adevărata valoare a actualului preşedinte al CJ Călăraşi, voi enumera câteva dintre marile realizări ale acestuia, la aproape 2 ani de la preluarea mandatului:

– Prin firmele deţinute de acesta, a reuşit să ofere locuri de muncă locuitorilor comunei Vălcelele (nu contează faptul că majoritatea primesc salariul minim pe economie);

– A reuşit să dubleze populaţia comunei Vâlcelele, la fiecare scrutin electoral;

– A reuşit să instaleze în fotoliul de primar, omul cu cele mai multe dosare penale din Vâlcelele;

– A dublat aparatul administrativ al C.J. prin angajări masive (a angajat inclusiv infractori de drept comun sau pensionari) şi a acordat cele mai nesimţite salarii din administraţie;

– A făcut fericiţi mulţi agenţi de la rutieră;

– A reuşit marea performanţă de a scârbi în aşa hal primarii PNL din judeţ, încât mulţi se gândesc să candideze sub sigla PSD sau ALDE.

 

– A reuşit să ofere posibilitatea unor pensionari de a-şi completa veniturile cu un salariu de la C.J., în vreme ce rata șomajului, în rândul tinerilor absolvenți de studii superioare, este uriașă;

– A oferit posibilitatea unor firme de apartament, cu zero angajaţi, să câştige licitaţii în urma cărora să încaseze mulţi bani publici, fapt care a ajuns și la urechile D.N.A.;

– A reinventat ideea jurnalistică a social media, făcându-și propagandă prin intermediul unor smuciți, și ei pensionați, sau prin lansarea de acuzații, în spațiul public, prin intermediul conturilor-fantomă.

 Ultima ispravă a actualului preș. al C.J. Călărași, Vasile Iliuță, confirmă încă o dată, grija pe care acesta o manifestă față de apropiații săi. Săptămâna trecută, Marius Bogdan  Militaru a fost numit pentru o perioadă de 6 luni, director interimar al Drumurilor Județene. busoi

Marius Bogdan  Militaru, finul Bușoi  a fost cercetat penal pentru obținerea ilegală de despăgubiri de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților și a delapidat bugetul Spitalului Județean Timiș.

”Curtea de Conturi a dezvaluit într-un raport pe anul trecut ca firma lui Militaru, SC Tradecomia SRL a pagubit primaria Timisoarei, condusa de liberalul Nicolae Robu, cu suma de 8,1 milioane de lei. “Exista indicii cu privire la savarsirea unor fapte prin incalcarea legilor penale sau chiar a unor posbile fapte de coruptie”, sustin inspectorii Curtii de Conturi. Firma lui Militaru a obtinut un contract pentru servicii de intretinere a spatiilor verzi, “taieri de corectie si taieri de arbori”, desi exista deja o societate detinuta de consiliul local, Horticultura SA care oferea servicii de intretinere a spatiilor verzi din oras la preturi mult mai mici.

Curtea de Conturi sustine ca “SC Tradecomia SRL, cu sediul in Bucuresti, nu detinea niciun utilaj, niciun mijloc de transport, insa a participat la licitatie cu astfel de contracte cu terti si castiga licitatia, fapt care explica si preturile lucrarilor care sunt de 10-11 ori mai mari decat preturile pietei”.

În data de 09.02. 2017, Marius Bogdan Militaru, a fost numit printr-o decizie a preș. C.J. Călărași, Vasile Iliuță, în funcția de președinte al consiliului de administrație al S.J.U. Călărași. La numai o lună distanță, în data de 03.03.2017, Marius Bogdan Militaru și-a dat demisia, aparent fără să ofere nici un fel de explicație. Adevăratul motiv,  se pare că, a fost scandalul provocat de acesta, împreună cu un alt  apropiat  al lui Vasile Iliuță,  Silviu George Didilescu  într-un bar din Călărași.

Vasile Iliuță spunea la acea vreme, că cei doi au fost destituiți pentru că le-a fost cerută o strategie de reorganizare a Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Păi , dacă nu a fost bun la spital, de ce îl pui acum șef la drumuri județene ?

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*