Șapte componenți ai AHC Dunărea Călărași convocați la loturile naționale pentru calificările la CE 2020

 

 Șapte jucători ai AHC Dunărea Călărași au fost convocați la loturile naționale pentru calificările la Campionatul European de Handbal Masculin din 2020.

Campionatul European de Handbal Masculin din 2020, MEN’S EHF EUROPEAN HANDBALL CHAMPIONSHIP, cea de a 14-a ediție, 09 – 26 ianuarie 2020, va fi găzduită pentru prima dată de trei țări, Austria, Norvegia și Suedia.

Gabriel Bujor, George Șelaru, Viorel Fotache, Dragoș Soare și Gabriel Dumitriu au fost convocați de selectionerul Manuel Montoya la naționala României, Pavel Gurkovsky a fost convocat la naționala Ukrainei de selectionerul Sergei Bebeshko și Zarko Pejovic a fost convocat la naționala Muntenegru de selectionerul Zoran Roganović .

Selecționerul Ukrainei, Sergei Bebeshko, a anunțat lotul pentru meciurile oficiale din aprilie, din grupa a 8-a de calificare la Euro 2020, din care mai fac parte Danemarca, Muntenegru și Insulele Faroe.

Pivotul Pavel Gurkovsky a fost convocat pentru dubla cu Insulele Faroe, alaturi de el fiind convocat și fostul coordonator al AHC Dunărea Călărași, actual component al echipei ruse Spartak Moscova, Alexander Yuzbabenko.

10 aprilie 2019, Kiev, Ukraina-Insulele Feroe

13 aprilie 2019, Copenhaga, Insulele Feroe-Ukraina

Coordonatorul Zarko Pejovic a fost convocat pentru dubla cu campioana mondiala Danemarca, alături de el au mai fost convocați și pivotul Vuk Lazovic (SK Hawks / Coreea de Sud, fost component al AHC Dunărea Călărași), dar și Nemanja Grbovic (Steaua București), Stevan Vujovic (Dobrogea Constanta) și Vuk Milosevic (Poli Timișoara).

10 aprilie 2019, Podgorica, Muntenegru-Danemarca

13 aprilie 2019, Copenhaga, Danemarca-Muntenegru

Federația Română de Handbal organizează în perioada 7-15 aprilie, un cantonament de pregătire pentru lotul național de seniori și o serie de meciuri în vederea calificării la Campionatul European din 2020, meciuri din cadrul grupei a 6-a de calificare, din care mai fac parte Franța, Lituania și Portugalia.

La această acțiune, selectionerul spaniol Manuel Montoya, a convocat și cinci jucători călărășeni, extrema stânga Gabriel Bujor, portarul George Selaru, apărătorul Viorel Fotache, pivotul Dragoș Soare și apărătorul Gabriel Dumitriu.

11 aprilie, ora 18:00, Târgoviște, Romania-Lituania

14 aprilie, Klaipeda, Lituania-Romania

Componență lot:

Iancu Ionuț Ciprian (AHC Dobrogea Sud Constanța), Șelaru George (AHC Dunărea Călărași), Tcaciuc Cristian (SCM Politehnica Timișoara), Onyejekwe Chike Osita (CSM București), Negru Andrei Nicușor (Dinamo București), Bujor Gabriel (AHC Dunărea Călărași), Thalmaier Roland (AHC Potaissa Turda), Rotaru Adrian Vlăduț (CSM București), Dumitru Gabriel (AHC Dunărea Călărași), Soare Dragoș (AHC Dunărea Călărași), Buzle Andrei (FC Barcelona), Căbuț Călin (CS Minaur), Szoke Marius (AHC Potaissa Turda), Grigoraș Demis Cosmin (Grudfos Tatabanya), Sadoveac Marius (SCM Poli Timișoara), Racoțea Emil (Wisla Plock), Simicu Alexandru (Saint Raphael), Militaru Robert Mihai (CSM București), Fotache Viorel (AHC Dunărea Călărași).

Următoarele meciuri ale tricolorilor sunt programate in luna iunie.

13 iunie, ora 18:00, Sala Dinamo, Romania-Portugalia

16 iunie, Nantes, Franța-Romania

1544 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*