Declarații fulminante în scandalul momentului: PSD nu are arhivă decât începând cu anul 2010. Arhiva din 2006 a fost topită!

  iulianPresupusa adeziune, datată 2006, a Ameliei Giurcan, lidera județeană Călărași a Uniunii Salvați România, la filiala locală a Partidului Social Democrat, nu există. Este afirmația făcută de liderul Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, Iulian Iacomi.
„Nu am găsit nimic, doar în baza de date. Dar în baza de date poate fi introdus oricine. S-a căutat adeziunea acesteia timp de 3 zile, dar nu s-a găsit nimic. S-a găsit acel nume doar în baza de date, asta era tot. Eu am semnat acea adresă, prin care confirmam că o astfel de persoană, cu un astfel de nume, exista în baza noastră de date, la nivelul anului 2006. Am semnat acea adresă în calitate de președinte, la cererea unei publicații locale.”
În cursul acestei săptămâni, printr-o acțiune coordonată de anumite structuri militare din cadrul Partidului Social Democrat, s-a încercat compromiterea liderei călărășene a Uniunii Salvați România, Amelia Elena Giurcan. Astfel, au fost date publicității, inclusiv în social-media, două adrese emise de Organizație județeană Călărași a Partidului Social Democrat, semnate de liderul filialei, Iulian Iacomi, prin care se afirma că o persoană, cu un astfel de nume, în cursul anului 2006, figura în evidențele Organizației municipale Călărași a Partidului Social Democrat.
„Arhiva noastră este topită. Arhiva din 2006 nu mai există. Începând cu anul 2010 avem arhivă. Ulterior, am văzut și eu că, la 3 zile după ce am semnat acele adrese, ar fi găsit adeziunea doamnei Amalia, Amelia, nu știu cum o cheamă.”
– Și cum vă explicați asta?
– Eu asta vă spun: mi-au spus că există în baza de date. Eu asta am semnat. Exista în baza de date din 2006, dar adeziunea nu a fost găsită. În baza de date poți să bagi pe oricine. Și pe Iacomi, dacă trece pe stradă, îl bagi în baza de date la UDMR! Dacă ai datele lui, că nu eram atunci cu datele cu caracter personal, poți face asta.
Iacomi afirmă că, pentru a fi membru, adeziunea stă la baza acestei calități. „Și nu este suficientă numai adeziunea. Recomandarea! Din partea cui, cine te-a recomandat pe tine? Cine-a semnat recomandarea? E o procedură, uite, te recomandă Samoilă! Și-n cazul în care ai aceste lucruri, trebuie să te primească organizația la care vrei să activezi. Trebuie făcută o ședință și trebuie întocmit un proces-verbal prin care s-a ajuns la concluzia asta, că cei de-acolo vor să te primească.”
Liderul Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, Iulian Iacomi, ne repetă: „Arhiva din 2006 a fost topită. Mi s-a transmis clar că aceasta nu mai există”. Iacomi afirmă că nu există nici un alt document din care să rezulte că o persoană, cu numele Giurcan Amelia Elena, să fi activat în cadrul PSD Călărași. „Nu există nici măcar o chitanță din care să rezulte că și-ar fi plătit vreodată cotizația. N-are nici o treabă! Voi întreba care a fost modalitatea prin care au ajuns în posesia acelei adeziuni în condițiile în care noi nu deținem arhivă decât începând cu anul 2010. Vă confirm foarte clar: au căutat fetele alea zile în șir și nu au găsit nimic. Eu vă confirm că am semnat o hârtie cum că acel nume era în baza noastră de date, atât!”

1 trackback / pingback

  1. Echilibristică politică în familie: Soția – șefă la USR – apare în acte și la PSD. Soțul – fost șef la „Doi și-un sfert” – propus în Guvern de PNL - newsromania.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*