Grupul consilierilor locali PNL Călărași a avut prima reacţie vis a vis de deciziile luate de actuala administraţie

   pnl La şase luni de la alegerile locale, Grupul consilierilor locali PNL Municipiul Călărași a avut prima reacţie, anemică ce-i drept, vis a vis de deciziile luate de actuala administraţie. Printr-un comunicat de presă, aceştia încearcă să aducă la cunoştinţa călărăşenilor, motivele pentru care nu au votat toate Proiectele de Hotărâre, aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, din data de 25.03.2021.
    ,,În contextul, apariției în spațiul public, a mai multor materiale, venite dintr-o anumită direcție, prin care se aduc acuze consilierilor din opoziție care nu au votat toate Proiectele de Hotărâre, aflate pe ordinea de zi, a ședinței ordinare a Consiliului Local, din data de 25.03.2021, ne rezervăm dreptul de a aduce câteva lămuriri cetățenilor municipiului Călărași, singurii care au dreptul să primească explicații și să judece activitatea consilierilor.
1. Proiectele de hotărâre (devenite hotărâri, grație mașinii de vot PSD – PMP ), privind concesionarea unor terenuri aflate în domeniul privat al municipiului Călărași:
– informații insuficiente în documentele anexate proiectelor;
– rapoartele de evaluare au fost întocmite, conform notelor de comandă și a fișei inspecției atașate, în vederea VÂNZĂRII și nu a concesionării, pasul următor, în accepțiunea noastră, într-un viitor apropiat, fiind de a le vinde către viitorii concesionari, fapt cu care, consilierii PNL, nu sunt de acord;
– din informațiile pe care le avem, toate cele 5 concesionări, sunt cu „dedicație” cu atât mai mult, pentru una dintre ele, existând, ca anexă la proiect, cererea unei rude de gr. 1, al unuia dintre consilierii PSD;
2. Proiectul de hotărâre privind contractare unui credit în valoare de 40 milioane de lei, pe o perioadă de 12 ani, nu a primit girul consilierilor locali PNL, din următoarele motive:
– îndatorarea municipiului, în această perioadă de criză, care nu știm cât va dura, neavând certitudinea că veniturile proprii, vor atinge gradul estimat de către Direcția de specialitate din cadrul primăriei, considerăm că este un gest iresponsabil și imatur.
Nu putem să participăm și să girăm, prin votul nostru, o astfel de practică, în ideea că rambursarea va trebui făcută, de către alții, adică: „după noi potopul”.
În condițiile în care, fosta administrație liberală a municipiului, prin eforturile depuse alături de o echipă de profesioniști din cadrul primăriei, a reușit să câștige și să aducă la Călărași, proiecte de aproximativ 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, cu care să realizeze infrastructură, obiective importante turistice, economice și culturale, care să ducă la dezvoltarea, modernizarea și creșterea calității vieții cetățenilor, să vină acum, administrația PSD și să ne acuze de dezinteres față de dezvoltarea orașului.
   Stimați administratori ai municipiului, aveți front de lucru, implementați proiectele lăsate de către noi, demonstrați că sunteți capabili să le duceți la bun sfârșit și, în paralel, faceți proiecte noi, pentru accesarea de alte fonduri europene nerambursabile, pentru a nu irosi șansa de dezvoltare și modernizare a urbei noastre, oferită de Uniunea Europeană.
Grupul consilierilor locali PNL Municipiul Călărași”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*