Monica Ceauşescu: ,,M-am născut din masa pământului de flori de la Cuza Vodă”

    Monica Silvia Ceausescu este candidatul  liberal pentru alegerile locale parțiale din localitatea Cuza-Vodă .
  Această tânără ambiţioasă, cu care PNL Călărași a pornit în competiția electorală pentru câștigarea  fotoliului de primar al comunei Cuza Vodă, a avut amabilitatea să se prezinte într-un interviu acordat publicaţiei REALITATEA DIN CĂLĂRAŞI :
,, Mam născut din masa pământului de flori de la Cuza Vodă. Aici am crescut și învățat, aici trăiesc și muncesc. Școala primară am urmat-o la Călărașii Vechi, învățător fiindu-mi domnul Nica Gheorghe, de la care am primit prețuirea pentru educație și învățare, dar și încrederea că pot face orice.

   Am urmat cursurile Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași, profilul matematică-informatică, și apoi am absolvit Academia de Științe Economice din București.

     M-am întors în comuna natală în anul 2009, când am depus primul proiect de instalare ca tânăr fermier. De la părinți am moștenit reprezentare și profesionalism. Tot de la ei am învățat că a lucra pământul este o profesie migăloasă și sensibilă, dar și că în fiecare zi obișnuitul de ieri naște miracolul de azi. Tata, un inginer agronom cu mare experiență, ne spunea întotdeauna că brazda se lasă dospită doar de cel care o înțelege și o iubește. Așa am ajuns să administrez SC Agro Cera Impex SRL, o societate agricolă pe care mi-am propus să o transform într-un brand serios pentru sectorul agricol al zonei noastre.

   Din anul 2013 până în anul 2017, am lucrat la ADR Sud-Muntenia Călărași, ca expert în cadrul Direcției de Dezvoltare și Comunicare, unde am căpătat experiență în domeniul accesării fondurilor europene. Am participat la implementarea a cel puțin 10 proiecte internaționale și am efectuat 8 vizite de studiu în străinătate pentru a face schimb de bune practice. Toată această experiență m-a învățat că esența rezolvării problemelor în dezvoltare este însăși identificarea nevoilor comunității, care apoi pot fi transcrise în proiecte europene pentru creșterea calității vieții locuitorilor.

   Ca manager, am viziune și deschidere către noi oportunități. Așa am reușit la SC Agro Cera Impex SRL implementarea unui proiect cu denumirea “Modernizarea exploatației agricole, achiziție mașini și utilaje agricole și procesare”. Valoarea totală a proiectului este de 3.591.824,60 lei, cu ajutor financiar nerambursabil de 2.514.276,29 lei (70%).

  Ca OM, aici, în Cuza Vodă, îmi voi folosi, în interesul comunității, experiența acumulată în ultimii 10 ani. Voi continua proiectele începute de Adrian Popa, care înainte de a-mi fi primar, mi-a fost prieten, colaborator și model de urmat. Îmi doresc să scoatem la lumină potențialul acestei localități pentru ca împreună să putem construi un viitor mai bun copiilor noștri.

  Sunt perseverentă, îmi place să pășim spre mâine zâmbind, cu optimism, pentru că drumul nostru, pe care sper să-l parcugem împreună, are nevoie de încrederea că putem trăi mai bine, la noi acasă, în Cuza Vodă.

  Sunt pregatită, dornică, capabilă să fac performanță și îmi place să afirm în modul cel mai firesc ca visurile, oricât de îndrăznețe ar părea, pot deveni realitate atunci când îți propui să atingi un ideal.monica

1992 vizualizari in total 4 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*