,,Un măr pe zi ţine doctorul departe !”-acţiunea TSD Călăraşi de conştientizare a menţinerii sănătăţii

  Tinerii social-democraţi călărăşeni au desfăşurat în data de 12 noiembrie, o campanie de conştientizare a menţinerii sănătăţii. Astfel, aceştia au oferit simbolic cetăţenilor municipiului Călăraşi câte un măr şi i-au informat despre beneficiile consumării acestui fruct.

  ,,Sub acest proverb a fost concepută acţiunea de astăzi. Alături de colegii mei de Organizația Municipală a Tineretului Social Democrat Călărași, am oferit călărășenilor simbolul sănătății.

  Într-adevăr, este un mic dar pe care am ales să-l oferim cetățenilor, dar semnificația acestuia este suficient de mare pentru a-i impulsiona și a le reaminti că sănătatea trebuie întreținută zilnic!

    Felicitări pentru inițiativă, Andreea Levente, președinta Organizației Municipale a Tineretului Social Democrat Călărași, și Andreea Mirela Tache, președinta Organizației Municipale a Femeilor Social Democrate Călărași!

 Ce beneficii îi poți aduce organismului atunci când mănânci un măr pe zi!

1. Merele conțin antioxidanți

Cu toate că majoritatea fructelor și legumelor conțin antioxidanți, merele conțin unul dintre cei mai puternici antioxidanți – quercetina, care combate radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și previne apariția anumitor boli.

2. Merele mențin sănătatea ochilor

Datorită conținutul ridicat de antioxidanți, merele îmbunătățesc sănătatea ochilor, dacă mănânci cel puțin un măr pe zi. Aceste fructe aduc beneficii de sănătate perfecte pentru ochi și pot ajuta la prevenirea cataractei.
Numeroase studii au ajuns la concluzia că persoanele care consumă fructe bogate în antioxidanți sunt predispuse unui risc mai mic de apariție a cataractei.

3. Merele conțin o cantitate mare de fibre

Merele reprezintă o sursă perfectă de fibre, care poate echilibra funcțiile sistemului digestiv și menține sănătatea intestinelor. Fibrele te ajută și să controlezi foamea, așa că poți servi un măr ca o gustare între mese. De asemenea, fibrele din mere pot reduce nivelul colesterolului și preveni diareea, respectiv constipația.

4. Merele ajută la detoxificarea ficatului

Merele aduc beneficii și sănătății ficatului. Urmarea unei diete de detoxificare poate fi destul de dificilă și nu ar trebui încercată fără acordul medicului tău.

Însă poți menține ficatul sănătos dacă mănânci un măr pe zi. În momentul în care ficatul este sănătos, acesta poate ține toxinele departe de organism.

5. Merele mențin sănătatea inimii

Unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului regulat de mere este menținerea sănătății inimii. Fibrele din mere, care reduc nivelul colesterolului, micșorează și riscul apariției bolilor de inimă. De asemenea, merele pot împiedica blocarea arterelor, scăzând astfel riscul atacurilor de cord.

6. Merele cresc rezistența organismului

Dacă vrei să-ți crești anduranța organismului, încearcă să mănânci un măr înainte de a face mișcare. Cu ajutorul unui măr, oxigenul va putea ajunge mai ușor la plămâni, făcând și sesiunea de exerciții fizice mai ușoară.

Data viitoare când te pregătești să mergi la sală sau să faci mișcare acasă, bea un smoothie înainte!

7. Merele te ajută să slăbești

În cazul în care vrei să slăbești, merele te pot ajuta. Aceste fructe au un conținut scăzut de calorii și îți pot suprima apetitul. Când îți este foame, evită batoanele de ciocolată și chipsurile de cartofi și mănâncă un măr.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*