Amelia Giurcan : ,, Alocarea excesivă de 35 miliarde lei pentru festivaluri și concerte este de-a dreptul dezamăgitoare”

     În data de 9 februarie 2024, consilierii judeţeni care constituie miniparlamentul local şi au fost mandataţi prin votul nostru să ne reprezinte interesele, au avut pe ordinea de zi proiectul privind bugetul judeţului Călăraşi.

     În urma adoptării acestuia, consilierul judeţean USR-Amelia Giurcan şi-a exprimat public, indignarea şi nemulţumirea despre modul în care au fost distribuite resursele judeţului Călăraşi:

,,Ieri, în ședința de Consiliu județean , pe ordinea de zi a figurat proiectul privind bugetul județului nostru pe anul 2024.

Este evident că avem de-a face cu un buget haotic, care reflectă priorități înșelătoare și o distribuție inadecvată a resurselor noastre financiare.

Cu o rată de îndatorare de 32.17%, suntem în pericol să ne sufocăm sub povara datoriilor. Este clar că gestionarea finanțelor noastre necesită o revizuire imediată și o strategie sustenabilă pe termen lung.

Cheltuielile cu personalul cresc alarmant, fiind cu 246.80% mai mari decât investițiile. Această discrepanță colosală arată o neglijare gravă a necesităților de investiții în infrastructură, educație și sănătate, care sunt fundamentale pentru dezvoltarea și bunăstarea județului nostru.

Este de neconceput faptul că cele 3 spitale importante aflate în subordinea Consiliului Județean nu vor beneficia de investiții în acest an. Sănătatea cetățenilor noștri ar trebui să fie o prioritate de necontestat, iar această situație trebuie remediată urgent.

În plus, alocarea excesivă de 35 miliarde lei pentru festivaluri și concerte la Centrul Judetean de Cultură și Creație Călărași este de-a dreptul dezamăgitoare. Aceste fonduri ar putea fi direcționate spre proiecte și inițiative care să sprijine dezvoltarea economică și socială a județului nostru.

Președintele Vasile Iliuță și majoritatea consilierilor PSD ar trebui să răspundă în legătură cu direcția în care se îndreaptă cheltuirea banului public în județul nostru. Resursele noastre financiare ar trebui utilizate în mod eficient și strategic, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri.

Ne dorim cu toții un județ mai prosper și mai echitabil, în care fiecare cetățean să aibă acces la servicii publice de calitate și posibilitati egale de dezvoltare”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*