Dezvoltarea satului românesc prin accesarea de fonduri europene constituie o prioritate pentru directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

      Directorul general AFIR, călărăşeanul GEORGE CHIRIŢĂ s-a întâlnit vineri 17 noiembrie, cu fermierii, consultanții și autorități locale din județul Călărași.

Dezvoltarea satului românesc prin accesarea de fonduri europene constituie o prioritate pentru directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Împreună cu directorul general al AFIR au fost la prezidiu deputatul călărăşean Emil-Florian Dumitru, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, precum și Nicolae PANDEA, președintele Asociației Comunelor.

De asemenea, au fost prezenți și specialiști din cadrul AFIR care au răspuns la întrebările tehnice și punctuale privind investițiile de utilitate publică sau agricultură.

În cadrul evenimentului organizat în Comuna Dorobanțu au fost prezentate oportunitățile de finanțare disponibile prin AFIR, cu un accent deosebit pe investițiile în irigații.

Astfel de întâlniri vor continua la nivel național pentru că AFIR a fost și este alături de solicitanți pentru a facilita accesarea fondurilor europene.

George Chiriţă : ,,Astăzi am avut o întâlnire de suflet, aici unde-mi sunt rădăcinile, în județul nostru, cu fermieri, consultanți și autorități locale.

Putem creşte satul românesc doar fiind informați și ancorați la oportunitățile pe care ni le oferă prezentul: accesarea fondurilor europene disponibile prin AFIR.

Mulțumesc celor care au răspuns inițiativei mele și au făcut posibilă întâlnirea de astăzi din comuna Dorobanțu: directorul Direcției pentru Agricultură Călărași, Ion Stan, primarul comunei Dorobanțu, Vasile Stoica și deputatul Emil-Florian Dumitru, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*